Nuenen - Piepers jassen

Piepers jassen

Nuenen – Een prachtig plaatje uit de tijd dat de mens nog tijd had om piepers te jassen.

Lekker in het zonnetje, hopend op en toevallige voorbijganger waarmee de dagelijkse beslommeringen mee besproken konden worden. Zo te zien hebben we hier te maken met een boerin die de deuropening als favoriete werkplek heeft gekozen. Om welke boerderij het hier gaat, en of deze nog bestaat, is moeilijk te beoordelen. In het verleden zijn er in Brabant nogal wat boerderijen van de aardbodem verdwenen, maar er zijn er ook een hoop gespaard gebleven. De werkgroep monumenten van de heemkundekring “De Drijehornick” heeft de afgelopen jaren een inventarisatie gemaakt van de in Nuenen, Gerwen en Nederwetten aanwezige boerderijen.
De resultaten zijn gelukkig niet in alleen in het archief beland, maar ook in boekvorm uitgebracht. Mocht u in de buurt zijn: Het boek “boerderijen in beeld” is, net als talloze andere publicaties uit de omgeving, in te zien in onze studiezaal aan de Raiffeisenstraat 18 in Eindhoven.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De watertoren aan de Aalsterweg.
Het uitgaan van de Philipsfabriek in 1951 ter hoogte van de kruising Mathildelaan-de Jonghlaan, fotograaf A.W. van de Kerkhof | Beeldcollectie RHCe
Panorama van Helmond
Bus ramt gevel van café het Kruispunt. Fotograaf Frans van Mierlo, Foto Visie | Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...