Biechtboek van Godschalck Rosemondt, 1554

Dit boek staat bekend als de Latijnse versie van het biechtboek van Godschalck Rosemondt.

Deze Godschalck Rosemondt was een Eindhovense theologieprofessor die werkte en leefde in Leuven. Hij stierf in 1526. Zijn exacte geboortedatum is niet bekend maar ligt rond 1483. Tot zijn kennissenkring behoorden o.a. Erasmus en paus Adrianus VI. Het biechtboek is te Leuven uitgegeven in 1554 maar de eerste druk stamt al uit 1518. De prachtig versierde boekband stamt uit 1575. Het boek is geschreven in het Latijn en behandelt voornamelijk de zeven hoofdzonden en is een theologische en sacramentlogische uitwerking van de biecht. Daarnaast kan men het boek zien als een scholastisch en wetenschappelijk werk dat vooral bestemd was voor theologiestudenten -en geleerden die uiteraard het Latijn machtig waren.

Bronvermelding: RHCe, Bibliotheek, objectkenmerk Antiek C-001

Foto Jan Stads

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
Allerlei takken van sport vielen onder de hoede van P.S.V. waaronder het turnen, zwemmen, atletiek en niet te vergeten het voetbal.
 't Huufke
Het dorpje Gestel in vroeger dagen
images/hourglass.png

ZOEKEN...