Robert van der Horst

Robert van der Horst: zilver in Londen

Robert van der Horst, geboren 17 oktober 1984 te Eindhoven, nam met het Nederlands hockeyteam deel aan de Spelen in Beijing (2008) en Londen (2012)

Robert speelde in Beijing alle wedstrijden in het basisteam in de rol van verdediger annex middenvelder. Ongeslagen eindigde het team aan de top van poule B. In de halve finale verloor Nederland na strafballen van Duitsland. Met slecht spel werd de laatste wedstrijd tegen Australië verloren met 2-6. Hierdoor behaalde het team de vierde plaats.

In Londen 2012 ging het crescendo voor het Nederlands team. De poule wedstrijden werden allen gewonnen en in de halve finale volgde een 'gala-wedstrijd' tegen Groot-Brittannië. De uitslag was maar liefst 9-2! In de finale tegen Duitsland ging het echter mis. Enkele minuten voor tijd scoorde de Duitsers de 2-1. Het Nederlands team won daarmee de zilveren medaille.

Tien jaar speelde Van der Horst bij Oranje Zwart, waarvan acht jaar in het eerste team, toen hij bekend maakte te vertrekken naar Rotterdam. OZ wilde hem echter aan zijn contract houden en er kwam een afkoopsom aan te pas, alvorens hij voor zijn nieuwe club kon spelen. Bij Rotterdam voelde Van der Horst zich bevrijd. Hij kon daar de verantwoordelijkheid voor de club en ploeg delen met anderen. Dat gaf ruimte voor zijn eigen ontwikkeling als hockeyer. In 2011 werd hij dan ook verkozen tot beste hockeyspeler van het jaar in de Hoofdklasse.

Ondanks zijn succesvolle tijd in Rotterdam, maakte Robert in 2012 bekend terug te keren naar Oranje Zwart: "Ik heb besloten om nog vier jaar vol voor het hockey en het Nederlands elftal te gaan en daar past hockeyen bij OZ heel goed bij. OZ is aan het bouwen aan een mooie toekomst en daar wil ik graag deel van uitmaken."

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Lambert Verkuijlen
rijkskrankzinnigengesticht
Het houten kruis bij de boerderij van Frans Maas.
images/hourglass.png

ZOEKEN...