Eindhoven heeft een Albert Heijn

Eindhoven heeft eindelijk een Albert Heijn supermarkt

Albert Heijn was al sinds 1913 met een aantal winkels in Eindhoven te vinden, maar op woensdag 25 mei 1966 opende de grootgrutter zijn eerste supermarkt in Eindhoven. Het was overigens al de 52e Albert Heijn supermarkt in het land, dus het werd hoog tijd dat een grote stad als Eindhoven ook een vestiging zou krijgen.

Tijdens de receptie voor de officiële opening op dinsdagmiddag was het al een drukte van belang, maar de opening voor het publiek op woensdag overtrof alle verwachtingen. De verkoopruimte van 520 m2 bleek al snel veel te klein. De groots opgezette advertentiecampagne was blijkbaar zo goed aangeslagen dat er ’s morgens om 10 uur al een enorme rij mensen stond te wachten op het parkeerterrein van de supermarkt. Vier politieagenten waren nodig om het geheel in goede banen te leiden en de 1500 koektrommels die aan de eerste klanten werden uitgereikt, waren ’s middags om half twee al allemaal vergeven. De in totaal 5400 verschillende artikelen gingen in grote hoeveelheden langs de zeven kassa’s die met een extra bezetting moesten draaien om alle ingeslagen koopwaar te verwerken.

 

Bedrijfsleider van de nieuwe supermarkt, dhr. Fait, was uiteraard zeer in zijn nopjes met de enorme belangstelling. De supermarkt met zelfbediening, gevestigd aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Stratum, bestaat vandaag de dag nog steeds. Sinds 1966 is het aantal Albert Heijn supermarkten in Eindhoven gegroeid tot achttien.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het eerste elftal op 20 januari 1930
Het hotel groeide uit tot een begrip in de Eindhovense binnenstad.
images/hourglass.png

ZOEKEN...