Het E3-strand in 1965. Foto Jos Pé.

De E3

Het jaar 1963 was het jaar van de strenge winter en de opening van de gebouwen van de Technische Hogeschool op 19 september. 

Ook in 1963 werd ten zuiden van Eindhoven voortvarend gewerkt aan de aanleg van een stuk snelweg tussen Duisburg en Antwerpen dat onderdeel werd van het Europese routenetwerk de E3, die van Lissabon tot Helsinki loopt. In 1975 ging de routenummering op de schop en het tracé, waarvan het Nederlandse deel nu aangeduid wordt met A67, kreeg het nummer E34.

Tijdens een Europees congres in Duitsland over de E3 betoogde een Noorse deelnemer dat de E3 een weg van ontspanning zou moeten zijn, van vakantie en veelzijdige belevenissen. Hij doelde daarmee op de wenselijkheid dat langs de E3 gelegenheid moest komen voor recreatie en vrije tijd. Wat deze Noor niet wist was dat het Brabantse deel van het E3-tracé werd aangelegd met zand afkomstig uit het recreatiegebied nabij Eersel en Vessem, inderdaad het E3-strand.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De aanmoediging groot 600 gulden voor elk werd uitgereikt door wethouder Van der Harten.Foto: Noud Swinkels Studio EnFace (1968)
Panorama van het oude Diaconessen-Ziekenhuis aan de Parklaan, 1960.
29 JohanPlateijn
Middelares aller Genaden
images/hourglass.png

ZOEKEN...