Cees en Willy van Bladel

Cees van Bladel

Cees van Bladel, geboren 2 mei 1962 te Eindhoven, nam deel aan de Spelen te Seoul 1988. Als bemanningslid bij zijn broer Willy van Bladel zeilde hij in de Tornado klasse. De broers eindigden op de negende plaats.

In de slotraces in Seoul stond tegenslag centraal. In één van de races brak de roerknop, de race erop was de wind spelbreker. De katamaran kapseisde en beide zeilers raakten enkele honderden meters verwijderd van hun boot bij golven van enkele meters hoog. "De dagen ervoor waren er nog haaien gesignaleerd" wist zijn broer Willy te melden.

Na de Spelen besloten de broers zich op hun maatschappelijke carrières te richten. Cees heeft nu zijn eigen bedrijf Planeer BV. Hij richt zich op innovaties voor topsport, breedtesport én persoonlijke ontwikkeling. Samen met Hans van Breukelen pakt hij veel projecten op voor de stichting Sports and Technology.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het station van Helmond rond 1900. Fotograaf onbekend.
Een DAF-bus trekt voorbij tijdens een defilé bij gelegenheid van het bezoek van de Ethiopische keizer Haile Selassie aan de DAF-fabrieken in 1954. Fotograaf: Frans van Mierlo | Foto Visie – collectie RHCe.
Kanaaldijk
Harry Broos
images/hourglass.png

ZOEKEN...