0000303kwintenhockey

Harrie Kwinten geniet van Olympische sfeer

Harry Kwinten, geboren 8 september 1962 te Eindhoven, was op de Spelen in Barcelona 1992 aanwezig als reserve voor het Nederlands hockeyteam.

Hij kwam slechts even in actie. In de laatste minuut van de groepswedstrijd tegen Maleisië (6-0) verving hij Pieter van Ede. Het was tevens de laatste van de 19 interlands die Harrie Kwinten speelde. Het Nederlands team eindigde uiteindelijk op de vierde plaats in het toernooi.

Om aan de Spelen te kunnen deelnemen, moest Harrie Kwinten onbetaald verlof opnemen bij zijn wekgever. "Mij kost de deelname alleen geld. Ik hoef er ook niets aan te verdienen" zei Kwinten hierover. "De Italiaanse sporters die goud winnen krijgen anderhalve ton op hun rekening gestort. Zelfs de atleten uit het GOS krijgen vijfduizend gulden bij het veroveren van een medaille. Benieuwd wat wij krijgen. Een sticker misschien?!" Toch genoot Harrie van de unieke sfeer van het evenement, van het Holland House, van het Olympisch dorp. 'Hier droomt toch elke sporter van?"

Momenteel is Harrie actief als assistent-coach bij Oranje Zwart. Daarnaast werkt hij in commerciële beroepen: eerst als salesmanager de ICT en later als areamanager in de telecombranche.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het gemeentebestuur was lange tijd een mannenbolwerk. Hier het laatste gemeentebestuur van de op dat moment nog zelfstandige gemeente Tongelre in 1919. Beeldcollectie RHCe
Motel Eindhoven E3 anno 1974. Fotograaf: Noud Swinkels | Enface, beeldcollectie RHCe.
De ongezonde woning
Woonwagenkamp Eindhoven. Links agent met motor (een Harley Davidson M50 of is het een Magneet?) rechts in de auto maatschappelijk werkster Jeanne van Gotum. Tussen hen in agent Jan Pijnenborgh. – collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...