Jeroen Delmée, record international

In 2006 werd Jeroen Delmée (Boxtel, 8 maart 1973) recordinternational, toen hij voor de 338e keer in het Nederlands hockeyteam speelde.

Jeroen debuteerde in 1994 tegen Zuid-Afrika als international en over een periode van 14 jaar bracht hij het tot een totaal van 401 interlands; een record dat later door Teun de Nooijer werd verbroken. Jeroen Delmée nam deel aan vier edities van de Olympische Spelen en tijdens zijn laatste deelname (Beijing 2008) was hij de vlaggendrager van de Nederlands afvaardiging tijdens de openingsceremonie.

Met het Nederlands team won hij WK’s, EK’s en liefst viermaal de prestigieuze Champions Trophey. Hij won Olympisch goud in zowel Atlanta 1996 als Sydney 2000. In Athene 2004 verloor het team de finale van Australië en tijdens de Spelen van Beijing 2008 werden een deceptie: in wat later zijn laatste interland bleek te zijn verloor Nederland de strijd om de 3en 4plaats opnieuw van Australië.

Jeroen Delmée speelde lang voor HC ’s Hertogenbosch, maar in 2007 stapte hij over naar Oranje-Zwart. Tijdens de Spelen in Beijing 2008 speelde hij voor de Eindhovense formatie, waar hij het hockey combineerde met de functie van assistent-coach van het Eindhovense vrouwenteam. Na zijn actieve loopbaan ging hij in 2011 in België aan de slag als trainer.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Bibliotheek in het P.O.C. aan de Mathildelaan in de jaren dertig. Beeldcollectie RHCe.
 Een verdwaalde V-1 verwoest een gedeelte van de Kruisstraat en de Gildelaan op 16 december 1944. Beeldcollectie RHCe
De kaart van Stiphout
images/hourglass.png

ZOEKEN...