Aktie op het centre-court tijdens het toernooi in 1969.

Tennistoppers in hun hemd gezet.

Rond 2009 ontving Eindhoven één keer per jaar een aantal grote tennissterren.

Het toernooi dat jaarlijks door Paul Haarhuis en Jacco Eltingh in het topsportcentrum aan de Aalsterweg werd georganiseerd stond daar garant voor.
Echter, in 1969 stond het tennispark aan de Aalsterweg al tijdens het pinksterweekend in het teken van een internationaal getint toptoernooi. Perry van der Kar, u weet wel die van Perry Sport, organiseerde in samenwerking met enkele kranten een invitatietoernooi met verschillende wereldtoppers. Natuurlijk was ons eigen topspeler Tom Okker aanwezig, maar ook zeer aansprekende namen als de Spanjaard Gimeno, de Australiërs Tony Roche en Ken Rosewall en de beste tennisser van dat moment: Rod Laver.
Het toernooi werd gespeeld in twee steden, naast Eindhoven was dat in Amsterdam. De spelers pendelden tussen de plaatsen heen en weer om zowel in het enkelspel als in het dubbelspel tegen elkaar uit te komen. De grootse plannen van Van der Kar om van het toernooi een blijvertje te maken liep op een teleurstelling uit. Hoewel de entreeprijzen zeer schappelijk waren, bleef de publieke belangstelling ernstig onder de maat. Tom Okker won de finale van Rod Laver voor zo’n 300 mensen. Okker: “Dit is de laatste keer geweest, daar ben ik zeker van. Wij hebben onze goede wil getoond, maar het zuiden heeft ons of liever mij, in mijn hemd laten staan”.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Een DAF-bus trekt voorbij tijdens een defilé bij gelegenheid van het bezoek van de Ethiopische keizer Haile Selassie aan de DAF-fabrieken in 1954. Fotograaf: Frans van Mierlo | Foto Visie – collectie RHCe.
 IJspret op het Eindhovens Kanaal, februari 1954.
De Plekhoek tijdens de watersnood van 2 tot en met 8 januari 1926
PSV Korfbal werd in 1913 opgericht. Korfsermoentjes was jarenlang het clubblad.
images/hourglass.png

ZOEKEN...