Margo Velema, één van de succesvolle PSV turnsters

Margo Velema, geboren op 21 oktober 1955 te Eindhoven, nam deel aan de Olympische Spelen in 1972 te München op het onderdeel gymnastiek/turnen.

Het Nederlandse turnteam, bestaande uit Margo Velema, Ans Dekker, Ans van Gerwen, Ikina Morsch, Linda Toorop en Nel van der Voort,  behaalde op de meerkamp de negende plaats. Om toegelaten te worden tot de individuele meerkamp, dienden de turnsters zich bij de beste 36 te plaatsen.

Behalve Ans van Gerwen luket dat geen van de andere teamleden. De op dat moment 16-jarige Margo Velema eindigde in de totaaalstand op een 72e plaats. Op basis van de resultaten in de individuele meerkamp werden de turnsters toegelaten tot de finales voor de individuele onderdelen. Hierin waren geen Nederlandse turnsters vertegenwoordigd.

De onderdelen waarop de dames streden waren: paardsprong, brug met ongelijke liggers, evenwichtsbalk en vrije oefening.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Commissaris van de Koningin mr. A. van Agt en burgemeester dr. G. Borrie tijdens een wielertocht voor prominenten in 1979 . Fotograaf G. van Roden | Beeldcollectie RHCe
’t Sterretje in Gestel: een zwoel verlichte bar, een enorme sortering drank en mooie meisjes. Uit: Eindhovens kroegenboek, 1972 | collectie RHCe
De benoeming van architect ir De Bever tot officier van Oranje Nassau. Burgemeester Kolfschoten speldt hem de onderscheiding op , 28-04-1956. Beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...