Inleiding

Projectweek Maatschappelijke Stage door leerlingen van het Augustinianum bij het RHCe.

Leerlingen uit de klassen drie van het Augustinianum hebben van 8-11 okt. 2012 Maatschappelijke Stage gelopen bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Een belangrijk onderdeel was het optekenen van verhalen van bewoners van verpleeg- en verzorgingshuis de Wilgenhof in Eindhoven.

Michael van den Eijnden, Eefje van Linder, Wiebke Koopman, Indy Planting en Michelle van der Plas hebben de hele week bij het RHCe stage gelopen bij het RHCe. Maandag hebben de leerlingen in de Wilgenhof senioren geïnterviewd aan de hand van foto’s van vroeger. Michael heeft het onder andere gehad over de schoolklassen van toen en Wiebke over de Philips Lichttoren. Ze hebben het dus over de meest uiteenlopende onderwerpen gehad.

Donderdag 11 oktober om 13:30 uur hebben ze inde Wilgenhof een presentatie verzorgd voor bewoners, bezoekers en andere belangstellenden, waarin alle verhalen en foto’s aan bod zijn gekomen.

De opgetekende verhalen zijn ook met de foto’s op de site van RHCe in de Verhalenbank geplaatst.


Eefje, Wiebke, Indy, Michelle en Michael.

 ]

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
 Eerder verdween de telefooncel al uit het straatbeeld. Telefooncellen op de Woenselse Markt, 1975. Foto gemeente Eindhoven | Beeldcollectie RHCe
Pietje van de Broek en meneer Frits
Het gemeentebestuur was lange tijd een mannenbolwerk. Hier het laatste gemeentebestuur van de op dat moment nog zelfstandige gemeente Tongelre in 1919. Beeldcollectie RHCe
Hinkelien Schreuder
images/hourglass.png

ZOEKEN...