Mijn nieuws

DIT EDUCATIEF PROGRAMMA IS OP EN UIT HET AANBOD, MAAR HET STAAT NOG OP DEZE WEBSITE OMDAT ER NOG KLASSEN MEE AAN DE SLAG ZIJN.
Het krantenartikel van vandaag is het archiefstuk van morgen. En, journalisten bij de krant en archivarissen/historici in het archief raadplegen authentieke bronnen en zoeken meerdere bronnen om verhalen te staven. Reden genoeg dus voor het Eindhovens Dagblad en het RHCe om de handen ineen te slaan en het educatieve programma 'Mijn Nieuws' uit te brengen.

Kinderen van de basisschool en de buitenschoolse opvang maken hun eigen nieuws voor het Eindhovens Dagblad, dat daarna een archiefstuk in het archief wordt! Dat nieuws kan gaan over een gebeurtenis in het gezin, de straat of op school. Het gaat om onderwerpen die kinderen kiezen als Mijn Nieuws. Mijn nieuws gaat ook over mediawijsheid. Want zoeken, vinden, beoordelen en verwerken gaat niet vanzelf. Scholen die als aanvulling op Mijn nieuws een gastles door een journalist van het Eindhovens Dagblad willen, of een rondleiding door het archief met zijn eeuwenoude bronnen kunnen hun hart ophalen, want dat kan!

educatieve filmpjes
introductiefilmpje Crashcall 
filmpje Mijn Nieuws van start

downloads lessen
werkboekje leerlingen
docentenkaart
10-stappenkaart kinderen buitenschoolse opvang
leidsterskaart buitenschoolse opvang

Samenwerking
Mijn Nieuws is een samenwerking met het Eindhovens Dagblad (ED), Korein Kinderplein en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe). Tip: mocht u nauw samenwerken met een bso, of tot een SPIL-centrum behoren, dan kunt u het project gezamenlijk oppakken.

Doelgroep
Bovenbouw primair onderwijs en de buitenschoolse opvang.

Vakken
Nederlands. Andere vakken: afhankelijk van onderwerpskeuze van de kinderen.

Periode
Het hele jaar door. Gastles door journalist en/of rondleiding door archief in overleg.

Locatie
In de klas of in de buitenschoolse opvang en op locatie (afhankelijk van het onderwerp dat de leerlingen kiezen). Een rondleiding door het archief behoort tot de mogelijkheden.

Informatie
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ivonne Lipsch, senior educator en cultuurhistorica.
t: 040 - 264 99 54
e: i.lipsch@rhc-eindhoven.nl

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Gebied Gestel en Blaarthem
Eindhoven - St. Petrus
De gemummificeerde kat, tentoongesteld tijdens de Brabantse Dag in Heeze, 1968. Foto Prinses.
images/hourglass.png

ZOEKEN...