Anton Pieck – deel 1

Voorlopige ontwerpschets van de ingang van het recreatiepark Genneper Molen.

De Genneper Molen was in 1957 onderwerp van planvorming. De watermolen verkeerde in zeer slechte staat en moest gerestaureerd worden. Het Cultureel Contact pleitte voor een sobere restauratie waarbij het landschap in stand gehouden werd voor wandelaars. De Culturele Raad diende echter een grootscheeps plan in voor een recreatiegebied. Peter Reijnders, die ook de grondlegger is van de Efteling in Kaatsheuvel, was een van de plannenmakers. Hij vroeg Anton Pieck om de ideeën van de Culturele Raad te vertalen naar schetsontwerpen. Hier ziet u de eerste ontwerpschets van Pieck van de ingang van het recreatiepark. Van links naar rechts ziet u op de tekening de watermolen, het molenaarshuis en het beoogde café-restaurant.

Bronvermelding: RHCe prentencollectie, objectkenmerk 24071

Archief: RHCe, Archief A-0491, gemeentearchief Eindhoven, inventarisnummer 5751.
Literatuur: Pieck Spieghel, 20e jaargang nr. 4 (80), november 1999, pag. 2-9. RHCe, bibliotheek. Eindhovens Dagblad, 22 maart 1957

Foto Jan Stads

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Meer weten?
Caranaval
 Patroon voor tafelgoed door N.V. Linnenfabriek Van Dissel, Van den Briel en Vester bij gelegenheid van het huwelijk van prinses Beatrix en Claus von Amsberg | uit de collectie van het RHCe.
Het gasthuis aan de Rozemarijnstraat
images/hourglass.png

ZOEKEN...