Ooggetuigen gezocht!

Eindhoven in de jaren zestig door de cameralens van Frans van Mierlo. Afl. 7: De tienduizendste

En daar sta je dan. Terwijl ze zich zo verheugd had op een dagje zorgeloos moedertje spelen, typen op een echte typemachine, sjoelen, borduren en een glaasje ranja drinken wordt ze binnen gehaald als een echte prinses. Behangen met een papieren slinger en gekroond met een prachtig stukje knutselwerk waarop het getal 10.000 prijkt, krijgt ze van een voorname dame een groot cadeau overhandigd. Zelf is ze er helemaal beduusd van. Op de achtergrond kijken leeftijdsgenootjes met enigszins gemengde gevoelens toe. Want zeg nou zelf, zo’n onthaal wil je zelf ook. En dan het cadeau!

We spreken hier over de jaren ’60, het tijdsgewricht dat slechts ruimte laat voor twee momenten in het jaar waarin je kans maakt op cadeautjes, namelijk met je verjaardag en op pakjesavond. Deze jongedame had echter het geluk om als tienduizendste de ingang van Wonderland, het legendarische festijn voor de Eindhovense schooljeugd tijdens de grote vakantie, te betreden. Maar wie is deze bofkont? En wat zat er nou in het pakje? Weet jij het? Reageer dan a.u.b. op dit bericht.

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Schets van Anton Pieck met de achterzijde van het café-restaurant en de vijver in de sprookjestuin van Alida Meulenbroeks waarin Pieck een fontein had bedacht. Ook de reeds aanwezige tuinbeelden van Alida krijgen een plekje in Piecks ontwerp (1957) | Beeldcollectie RHCe.
Dames van de typekamer van de gemeente Eindhoven anno 1939, collectie RHCe
Ravage na ontploffing bij Vlisco
Drankweer
images/hourglass.png

ZOEKEN...