Wie herkent deze zangtalentjes?

Ooggetuigen gezocht!

​Eindhoven in de jaren zestig door de cameralens van Frans van Mierlo. Afl. 11: Kwelende keeltjes

Makkelijk maakt de juf het ze niet. Het is een pittige en veeleisende tante. Ten eerste hebben ze al een hele dag in de schoolbanken gezeten: eerst rekenen, vraagstukjes maken. Daarna aardrijkskundeles, deze keer over de provincie Groningen en de fameuze strokartonfabrieken van Oude Pekela. Een moeilijk dictee met de gebruikelijke instinkers - is het nou monnikken, monniken of monikken, kivieten, kievitten, kivietten - sluit de schooldag af. En dan alsof dit allemaal nog niet genoeg is voor de tere kinderziel, zangles! En dat terwijl thuis voetbal, vishengel, springtouw en poesiealbum om aandacht schreeuwen. Maar eerst moet van de zangjuf ‘Kom mee naar buiten allemaal’ onder de knie, want binnenkort volgt een optreden ten overstaan van ouders, grootouders en ooms en tantes in het gemeenschapshuis. En alsof zangles nog niet moeilijk genoeg is moet dat van de juf zittend gebeuren, terwijl iedereen weet dat dat staand makkelijker gaat. Vraag maar aan de wielewaal uit het liedje.

Welnu, welke schoolklas of kinderkoor zien we hier in bedrijf? Herkent u uzelf, uw vroegere buurmeisje of -jongen en of uw allereerste liefde? Reageer dan a.u.b. op dit bericht. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Catharinakerk medio jaren zeventig. Ook dan staat de kerk weer langere tijd in de steigers. Van de klokken zijn geen foto’s beschikbaar. Fotograaf Jan Bijvank. Beeldcollectie RHCe
Bruno Martini met zijn ijskar Firenze bij het Philipsstadion.
Aquarel van de O.L. Vrouwekerk in Helmond van Jos Margry.
De Fellenoord gezien vanaf de Woenselse overweg omstreeks 1900. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...