Wonderland anno 1968, verzorging van de inwendige mens. Foto: Frans van Mierlo - Foto Visie | Collectie RHCe.

Terug naar toen: Wonderland

Naar de jongste Efteling attractie en twee uur in de rij staan voor lief nemen, naar het nabije Limburgse Toverland, naar de dierentuin of wordt het een ferme duik in de ballenbak van de Zweedse meubelgigant? Of lekker thuis op de bank hangen met de IPad op schoot en de fles cola en zak chips onder handbereik? Je zou er zowaar keuzestress van krijgen…

In het Eindhoven van weleer was op vakantie gaan nog geen gemeengoed, zeker niet voor Jan Modaal. De schooljeugd bracht de zomervakantie dan ook vaak voor een groot deel in Eindhoven door.
De Stichting Vakantiecomité Eindhoven organiseerde daarom sinds 1957 Wonderland in de Jubileumhal van het POC en richtte zich daarbij vooral op kinderen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar. Vier weken lang werd van 09.00 tot 18.00 uur onbeperkt toegang verstrekt tot alle mogelijke activiteiten. Uit een evaluatie uitgevoerd in opdracht van de gemeente blijkt dat de botsauto’s verreweg de leukste attractie was, gevolgd door het theater, de mini dierentuin met maar liefst 38 verschillende diersoorten waaronder twee appelslakken, een stinkdier en een rode vos, en de vele stands waar je van alles zelf kon maken, zoals pannenkoeken bakken en emailleren. Minder leuk vonden de kinderen sjoelen, voetballen en puzzels maken, want dat kun je thuis immers ook. In 1977 besloot de gemeente te stoppen met de subsidiering van Wonderland, tot groot verdriet van velen. Wat rest zijn de vele foto’s, de tentstokken van het geheugen. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
kinderen in beeld (4)
elfstedentocht
Het hotel groeide uit tot een begrip in de Eindhovense binnenstad.
images/hourglass.png

ZOEKEN...