Theo van Houts

'101 ogenblikken', foto's van Theo van Houts

Drie decennia Nederlands verleden, verstild in 101 ogenblikken van Nederlands beste tijdschriftfotograaf Theo van Houts (*1931) zijn vanaf 5 oktober te bekijken in het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven
Van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, toegang gratis. Tot en met 29 januari 2016.

De staffotograaf van weekblad Panorama legde Nederland op bijzondere wijze vast. De komst van ‘101 ogenblikken’ naar Eindhoven is niet toevallig. Eindhoven is de stad waar Theo van Houts opgroeide, naar school ging en werd opgeleid tot meubelmaker. Hij was voorbestemd de meubelfabriek van zijn vader over te nemen. Maar Van Houts besloot zijn passie te volgen en werd lid van de Philips Fotoclub, de eerste stap in een lange en bijzondere carrière.

Portretten en alledaagse situaties

Bekend en onbekend Nederland stond voor de lens van de fotojournalist. Johan Cruijff, Adèle Bloemendaal en leden van het Koninklijk Huis. Hij was bij de Maagdenhuisbezetting en bij de uitreiking van de Nobelprijs in Zweden. Met net zoveel passie legde hij met zijn camera alledaagse situaties vast: de vrouw met krulspelden in het haar, de was die buiten aan de lijn hangt te drogen, knikkerende kinderen in de Eindhovense Stuiverstraat, bezoekers van het Eindhovense café De Bijenkorf, de Helmonder en kunstenaar Willie Martinali.

Zeven keer de Zilveren Camera

Met zijn werk heeft hij vele prijzen gewonnen, waaronder zeven keer de Zilveren Camera en in 1989 de titel Fotojournalist van het jaar. De prachtige en vaak spraakmakende foto’s uit de collectie van Theo van Houts geven het diverse werk van de fotograaf mooi weer.

 

 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De beide villa's.
Duivel trek eens
11 haneveer
images/hourglass.png

ZOEKEN...