Pipo de Clown in het zojuist geopende modehuis Gerzon. Fotograaf Frans van Mierlo, Foto Visie. Beeldcollectie RHCe

Terug naar toen; sterren stralen in de Hermanus Boexstraat

De Hermanus Boexstraat bestaat dit jaar zestig jaar. Een straat die kon ontstaan doordat een bommenregen de Eindhovense binnenstad in de Tweede Wereldoorlog herhaaldelijk trof.

Wat verrees was een sterk staaltje wederopbouwarchitectuur, een straat die zich kon meten kon met de Rotterdamse Lijnbaan met een divers en exclusief winkelaanbod. Een winkelstraat waarop Eindhoven reuzetrots was, waar het gebeurde. De winkeliersvereniging trok dan ook alles uit de kast om er een aantrekkelijke winkelstraat van te maken voor jong en oud. Dat lukte, en hoe! Onder andere met een jaarlijkse straattekenwedstrijd voor de jeugd en het bezoek van Sinterklaas en zijn menagerie kort voor pakjesavond. De Sint was echter maar een van de vele beroemdheden die de straat bezocht. Komiek en cabaretier Dorus die de liefde van twee motten wonend in zijn jas bezong opende de straat in november 1957. Twee jaar later was het winkelend publiek er getuige van een zeer bijzondere ontmoeting. Sinterklaas ontmoette er toen de mateloos populaire Duits-Italiaanse zangeres Caterina Valente die later in het Chicagotheater een gouden plaat in ontvangst zou nemen. Van haar plaat My sweetheart, my darling, mijn schat waren namelijk 100.000 platen verkocht.

Op 4 januari 1961 ontvangt platenwinkel Van Leest het Duitse tieneridool Conny Froboess, bekend van het mierzoete songfestivalliedje Zwei kleine Italiener.

Toen de modehuizen Peek & Cloppenburg en Gerzon in september 1968 de deuren openden was er opnieuw hoog bezoek. Nu was jeugdheld Pipo de Clown het stralende middelpunt. Helaas ontbraken Mamaloe en Klukkluk.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
0007060waterreus
Stoomtram op de Heuvel te Geldrop.
images/hourglass.png

ZOEKEN...