Opofferingsgezinde meisjes

Opofferingsgezinde meisjes gezocht

“Het Opleidingsinternaat van de Katholieke Gezinszorg doet een beroep op flinke idealistische meisjes van 19 jaar en ouder die iets voelen voor het moderne beroep van sociale gezinsverzorgster. Meisjes aan jullie het antwoord! Onze Lieve Heer gaf jullie speciale talenten die jullie geschikt maken voor dit werk: Je drang tot naastenliefde, je blijmoedig karakter, je jeugdig idealisme, je warme hart, je huishoudelijke aanleg. Dit alles kun je gebruiken en dienstbaar maken voor anderen. Zijne Heiligheid de Paus en de Bisschoppen doen een beroep op onze offervaardigheid. Wees edelmoedig! Geef enkele van je beste jaren voor de vele gezinnen die in nood zijn. En Hij die de Vriend is van alle noodlijdenden zal je offervaardigheid rijk belonen.”

Deze oproep stond op de voorpagina van ‘Rooms Leven’ op 29 januari 1954. De nood voor nieuwe gezinsverzorgsters in Eindhoven was hoog. Van de 1007 hulpaanvragen die de Gezinszorg in 1953 kreeg konden er slechts 554 worden gehonoreerd. Op 31 december 1953 waren 41 gezinsverzorgsters met einddiploma en 17 gezinsverzorgsters met een getuigschrift in dienst bij de Katholieke Gezinszorg. Eindhoven groeide onstuimig en het werd steeds lastiger meisjes te vinden die over de benodigde ‘opofferingsgezindheid’ beschikten. Veel ouders zagen hun dochter liever in de fabriek geld verdienen dan een geld kostende opleiding tot gezinsverzorgster starten.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Directie en personeel van Mignot & de Block in 1918. Op de voorste rij van links naar rechts: Remi Mignot, zijn oom Paul en zijn vader Adolphe. | Beeldcollectie RHCe
IJspret op het Beatrixkanaal, 1962. Foto: Frans van Mierlo
Door modder en rul zand
images/hourglass.png

ZOEKEN...