Imke Schellekens-Bartels

Imke Schellekens-Bartels: een leven in het teken van de paardensport

Imke Schellekens-Bartels, geboren 15 maart 1977 te Hooge Mierde (Eindhoven), nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen op het onderdeel dressuur.

In Athene (2004) eindigde ze met haar paard Gestion Lancet in de individuele wedstrijd op de elfde plaats. In de teamwedstrijd eindigde Nederland op de vierde plaats. In Beijing (2008) moest Imke de individuele wedstrijd afbreken wegens een blessure van haar paard Hunter Douglas Sunrise. In de teamwedstrijd behaalt Nederland een zilveren medaille.

De andere sportieve prestaties van Imke zijn talrijk. Al heel vroeg kwam haar talent bovendrijven. Bij de Young Riders behaalde ze prijzen tijdens de Nederlandse en Europse kampioenschappen. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen werd ze in 1993 derde met Mexican en in 1996 derde met Allegretto. Op Europees niveau behaalde ze individueel én in teamverband successen. In 1994 individueel twaalfde en in teamverband tweede met Mexican. In 1995 individueel derde en in teamverband eerste met Mexican. Tot slot in 1996 individueel derde en in teamverband tweede met Allegretto.

Bij de senioren zette ze haar succestocht voort. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen behaalde ze achtereenvolgens in 2005 zilver, in 2006 goud en in 2007 opnieuw zilver. Tijdens het EK behaalde ze in 2007 goud in teamverband en individueel brons in de kür op muziek evenals brons in de Grand Prix Special. In 2006 behaalde ze tijdens de WK een zilveren medaille in teamverband en individueel de achtste plaats.

Imke is de dochter van de topsportamazone Tineke Bartels die tevens haar trainster is. Daarnaast traint zij ook bij Anky van Grunsven en Sjef Janssen.

Naast het beoefenen van dressuur op Grand Prix-niveau werkt Imke als professioneel ruiter en rij-instructrice.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
bestuur Thalia
18 Septemberplein met het plastiek van Jits Bakker eind jaren zeventig, gefotografeerd door Jan Bijvank. Collectie RHCe
Het gezin Fens met links zoon Anton, midden Corrie Fens-van Moll en rechts notaris Joseph Fens. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...