Jaap Krijtenburg

Jaap Krijtenburg, geboren 16 mei 1969 te Eindhoven, was één van de roeiers die Nederland vertegenwoordigde tijdens de Spelen in Barcelona (1992).

Hij kwam uit op het onderdeel 'vier zonder stuurman' en het team behaalde een verdienstelijke vijfde plaats in 5:59,14.

Jaap Krijtenburg was één van de initiatiefnemers van het project "Holland Acht'. Dit project, gestart in 1990, was er op gericht om de Holland Acht tijdens de spelen van Atlanta (1996) naar de gouden medaille te leiden. In 1994 en 1995 werd het team met glans wereldkampioen. In Atlanta werd goud gewonnen, waarmee het project als zeer geslaagd beschouwd kan worden, maar Jaap Krijtenburg was voor de Spelen al uit het project gestapt.

Tijdens zijn carrière was Jaap Krijtenburg aangesloten bij de Delftse studentenroeivereniging Laga en de Amsterdamse roeivereniging Okeanos. 
 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Drankenhandel J.M. Goppel
Sinterklaas in 1944 0064921
De zogenaamde woon-werk buslijn werd in 1974 bij wijze van proef voor een jaar ingesteld tussen de woonwijken in Woensel en de Philipscomplexen in Strijp. Fotograaf Noud Swinkels, Foto Enface; beeldcoll. RHCe
Churchill geportretteerd als vrijetijdsschilder in de etalage van Wielinga Vakkleeding, Nieuwstraat 13, ter gelegenheid van de bevrijdingsherdenking 1949. Collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...