Het hotel groeide uit tot een begrip in de Eindhovense binnenstad.

De familie Meulemans en Stad Rotterdam

De tegenwoordige Markt van Eindhoven is al lang niet meer te vergelijken met de Markt uit het begin van de 20e eeuw. Veel markante panden zijn in de loop der jaren verdwenen.

Zo ook het pand de Stad Rotterdam aan de zuidzijde van de Markt. Sinds 1711 was hier een horecagelegenheid gevestigd, variërend van tapperij tot hotel-restaurant en café.

Het hotel groeide uit tot een begrip in de Eindhovense binnenstad. De bekendste eigenaren waren ongetwijfeld de families Van de Ven en Meulemans. De familie Meulemans was, met uitzondering van de periode tussen de beide Wereldoorlogen, uitbater van het pand van ongeveer 1900 tot 1955. Achter het hotel stond een stal met paarden - eigenaar August Meulemans was paardenhandelaar - en een aantal koetsen. Boven de stal was een mooie (dans)zaal waarvan verschillende verenigingen gretig gebruik maakten zoals het Eindhovensch Mannenkoor en zangvereniging Philodia. De dochters Meulemans bleven na 1955 eigenaar van het pand dat vanaf dat moment door anderen werd geëxploiteerd. Uiteindelijk werd het pand in 1973 verkocht en vrijwel onmiddellijk gesloopt. Er kwam een eigentijds winkelpand voor in de plaats.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Met het spoor en de tram
Het gasthuis aan de Rozemarijnstraat
0195620Vogelsboogschieten
Parkeermeters achter de pastorie van de Catharinakerk, 1973. Fotograaf A. Hagens, collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...