De Buurtwinkel deel 2

De buurtwinkel van de Weduwe A.A. Notten - deel 2

Het Regionaal Historisch Centrum biedt u hier het tweede en laatste deel over de buurtwinkel van de weduwe A.A. Notten. Adrianus Andreas Notten begon in 1877 een winkel in koloniale waren aan de Fellenoord, die zijn weduwe na zijn dood voortzette.

Drie van de vijf kinderen volgden in de voetsporen van hun vader en traden toe tot het filiaalbedrijf: J.J.M. Notten (Johan), F.J.A. Notten (Frits) en C.J.A. Notten (Kees). In 1920, toen de weduwe Notten haar 70e verjaardag vierde, had Notten 16 filialen die op de foto werden gezet door fotograaf Peter van Hout.Zo ook de winkel van de weduwe Klomp aan de Woenselsestraat, die u op de foto ziet. Twee jaar na de fotosessie overleed de weduwe Notten.

Het filiaalbedrijf maakte een bloeiende periode door. In 1936 waren er zelfs 24 winkels. De bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog brachten echter schade aan het stamhuis aan de Fellenoord. Het magazijn werd tijdelijk verplaatst en opnieuw opgebouwd, maar na de oorlog verhuisde het bedrijf naar de Brouwerstraat. In de jaren ’50 kreeg het filiaalbedrijf van Notten het moeilijk. De hoofdfirmant Johan Notten kwam te overlijden. Maar ook kreeg de middenstand in het algemeen het zwaar te verduren met de opkomst van de zelfbedieningszaak en de supermarkt. In 1957 werd uiteindelijk de firma Notten geliquideerd. De filialen werden gesloten of overgedaan aan de filiaalhouders.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
VIPRE-bussen staan klaar om Philips-personeel te vervoeren, medio jaren vijftig. Foto: Philips Concern Archief. Coll. RHCe
Bruno Martini met zijn ijskar Firenze bij het Philipsstadion.
De Catharinakerk medio jaren zeventig. Ook dan staat de kerk weer langere tijd in de steigers. Van de klokken zijn geen foto’s beschikbaar. Fotograaf Jan Bijvank. Beeldcollectie RHCe
Groep voor hotel Van Will
images/hourglass.png

ZOEKEN...