Van Laarhoven’s reclame

Van Laarhoven’s reclame

Th. van Laarhoven exploiteerde aan de Hortsedijk 16 een bedrijf voor geluids- en reclamewagens. Hier staat voor de St. Jozefkerk aan het Tolpostplein zo’n reclamewagen. Misschien is het wel een wagen met geluid. Zelfs met een vergrootglas is niet zichtbaar wat het ronde geval is dat voor op de kar bevestigd is. De wielen van de wagen worden keurig verstopt achter bloembakken. Het paardje lijkt erg klein om een dergelijk grote wagen te trekken, maar de wagen bestaat uit weinig meer dan wat loze wanden met platen erop bevestigd.

Welke bedrijven maakten in 1939 op deze manier reclame? Uiteraard Van Laarhoven zelf. Verder staat linksboven een reclame voor Textilia. Dat was de zaak van Matheas Claassen in de Ameidestraat op nummer 11. Daarnaast staat de reclame van juwelier en opticien Johannes Adrianus Theodorus Stockx, Ameidestraat 10. Hij was getrouwd met Johanna Maria Huberta Davids. Aan de combinatie van die namen dankt het bedrijf zijn naam. Middenboven een algemene reclame van Bata-schoenen. Vervolgens de HAGAM-garage, in die tijd dealer voor Chrysler, Plymouth en Austin. Later kwam daar ook nog het dealerschap voor Renault, Mercedes en Ford bij. De garage stond op de hoek van de Trambrugweg en Kanaaldijk.

In 1981 werd het bedrijf overgenomen door Obers. Helemaal rechtsboven maakt broodfabriek De Toekomst in de Molenstraat reclame. Linksonder woninginrichting ’t Binnenhuis van de firma R. van Gemert. Die zaak zat op de Markt naast Albert Heijn bij de Veestraat. Vervolgens de gebroeders Gruyters die een radiozaak hadden in de Ameidestraat op nummer 2. Fotograaf Meulendijks van Kerkstraat 9 maakt reclame voor het maken van vakantiefoto’s. Dit maakt het aannemelijk dat de foto is genomen in de zomer. Piet de Roy zat met zijn levensmiddelen, voederartikelen en papierwaren op de Markt. Rechtsonder staat de reclame voor H. van Dijk, die een toeringcarbedrijf had. Op de foto is zijn adres niet te zien. De zaak bestond, volgens een adresboek uit 1951, in dat jaar nog steeds. Het adres was toen Kanaaldijk 55.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De spoorlijn tussen Helmond en Deurne
De Markt anno 1968 |collectie RHCe
Blokhut aan de Floresstraat waarin het NUTS-schooltje gevestigd was. Foto uit 1956.
De honderdduizendste daf 010662
images/hourglass.png

ZOEKEN...