Cocagne in de steigers,1961. Foto: collectie RHCe

Luilekkerland in Cocagne

In 1962 vonden de opening plaats van het GGD-gebouw, de restauratie van de Genneper watermolen, het bezoek van Sinterklaas aan de mytylschool, de reis van burgemeester Witte naar Amerika en de onthulling van de gedenksteen voor de omgekomen piloot Louis Buelens die een ramp op het vliegveld wist te voorkomen door met zijn defecte straaljager uit te wijken naar een weiland. Dit moest hij bekopen met zijn leven.

Op 1 juni 1962 opende burgemeester Witte grand hotel Cocagne. Ten tijde van de opening was er in heel Europa geen hotel te vinden dat zich kon meten aan de luxe en weelde van Cocagne. Het moderne luilekkerland werd gebouwd in een moderne architectuur met Amerikaanse allure. Dat moet ook, sprak burgemeester Witte, want Eindhoven is echt een grote stad aan het worden.

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De nieuw te bouwen panden zijn vertegenwoordigd door kruiwagens met daarop de naam van de winkel, waaronder Stad Parijs. Foto Frans van Mierlo, collectie RHCe.
De Duitsers vorderden alle mogelijke vervoersviddelen.
Burgemeester Herman Witte test Eindhovens eerste flitspaal op 14 maart 1966.  Foto Noud Swinkels, Enface | Beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...