0195620Vogelsboogschieten

Henk Vogels: handboogschieten vreet mentale energie!

Henk Vogels, geboren 19 juni 1964 te Eindhoven, nam deel aan de Spelen in Barcelona 1992 en Sydney 2000 op het onderdeel boogschieten.

In Barcelona behaalde hij met het team de achtste finale, waarna ze werden uitgeschakeld en uiteindelijk op de negende plaats belandden. Individueel plaatste hij zich met een vierendertigste plaats niet voor de achtste finales.

In Barcelona werd voor het eerst op de Olympische Spelen geschoten via het knock-out systeem. Meer nog dan in het verleden komt het dan aan op sterke zenuwen. "Voor elke pijl moet je honderd procent geconcentreerd zijn. Omdat er ook nog een tijdslimiet geldt, moet je meteen over naar de volgende pijl", zei Henk hierover.

In Sydney 2000 strandde het team opnieuw in de achtste finale en werd wederom de negende plaats behaald. In de individuele wedstrijd (70 m) werd Henk in de eerste ronde uitgeschakeld door de Noor Baard Nesteng.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Charles Eyck
Robert van der Horst
’t Sterretje in Gestel: een zwoel verlichte bar, een enorme sortering drank en mooie meisjes. Uit: Eindhovens kroegenboek, 1972 | collectie RHCe
De benoeming van architect ir De Bever tot officier van Oranje Nassau. Burgemeester Kolfschoten speldt hem de onderscheiding op , 28-04-1956. Beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...