Patricia Stokkers, de onbekende estafette zwemster

De geboren Utrechtse Patricia Stokkers (1 mei 1976) is een voormalig zwemster die deelnam aan de Olympische Spelen in Atlanta 1996.

In het Georgia Aqua Tech-complex maakte Patricia Stokkers, destijds lid van zwemvereniging PSV uit Eindhoven, deel uit van de estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag. De ploeg eindigde als zesde in een tijd van 8.08,48.

Haar medezwemsters in die Olympische race waren Carla Geurts, Minouche Smit en Kirsten Vlieghuis. Minouche Smit werd later bekend als de vrouw van Pieter van den Hoogenband. Carla Geurts en Kirsten Vlieghuis behaalde individueel nog de nodige successen maar Patricia Stokkers was en is de grote onbekende in deze estafetteploeg.

Patricia Stokkers volgde de Schroevers opleiding en werkt als directiesecretaresse bij Centrada, een woningcorporatie in Lelystad.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het pand van de Franse school net voor de sloop in 1956.
De oorlogen in de 16de en 17de eeuw
Staalplastiek van Le Corbusier, dat in 1958 onderdeel was van het Philipspaviljoen op de Wereldtentoonstelling, voor het Philipsgebouw aan de Mathildelaan in 1994. Fotopersbureau van de Meulenhof, Jurriaan Balke | Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...