0000303kwintenhockey

Harrie Kwinten geniet van Olympische sfeer

Harry Kwinten, geboren 8 september 1962 te Eindhoven, was op de Spelen in Barcelona 1992 aanwezig als reserve voor het Nederlands hockeyteam.

Hij kwam slechts even in actie. In de laatste minuut van de groepswedstrijd tegen Maleisië (6-0) verving hij Pieter van Ede. Het was tevens de laatste van de 19 interlands die Harrie Kwinten speelde. Het Nederlands team eindigde uiteindelijk op de vierde plaats in het toernooi.

Om aan de Spelen te kunnen deelnemen, moest Harrie Kwinten onbetaald verlof opnemen bij zijn wekgever. "Mij kost de deelname alleen geld. Ik hoef er ook niets aan te verdienen" zei Kwinten hierover. "De Italiaanse sporters die goud winnen krijgen anderhalve ton op hun rekening gestort. Zelfs de atleten uit het GOS krijgen vijfduizend gulden bij het veroveren van een medaille. Benieuwd wat wij krijgen. Een sticker misschien?!" Toch genoot Harrie van de unieke sfeer van het evenement, van het Holland House, van het Olympisch dorp. 'Hier droomt toch elke sporter van?"

Momenteel is Harrie actief als assistent-coach bij Oranje Zwart. Daarnaast werkt hij in commerciële beroepen: eerst als salesmanager de ICT en later als areamanager in de telecombranche.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Bij vele Strijpenaren staat de straaljagerramp in hun geheugen gegrift.
De speelsters van Werken en Bedrijven hebben zichtbaar plezier in hun spel.
Ansichtkaart van de betreffende Boerenleenbank in aanbouw in 1911, collectie RHCe
Optreden in de Effenaar oktober 1976 met van links naar rechts: Paul Smeenk (Sweetd'Buster), Jan Peijnenburg (Doe Maar), Bertus Borgers (destijds Sweetd'Buster), Freddy Cavalli (Wild Romance), Bonki Bongaerts (destijds Bots, ex Mr Albert Show), aan de piano Ernst Janz (Doe Maar). Fotograaf: Hans-Joachim Schröter
images/hourglass.png

ZOEKEN...