gouden kwartet

Mark Veens, de Jerommeke van de zwemsport

Mark Veens (Venray 26 juni 1978), vanwege de brede schouders ook wel Jerommeke genoemd, nam drie keer deel aan de Olympische Spelen.

In Atlanta 1996 zwom hij de finale, waarin hij samen met Pie Geelen, Martin van der Spoel  en de nog jonge Pieter van de Hoogenband tot een vijfde plaats reikte.

In Sydney 2000 werd de zeer kansrijke estafetteploeg in de series gediskwalificeerd door een te vroege wissel van Dennis van Rijnbeek. Veens zwom wel de finale estafette wisselslag, maar de ploeg greep net naast de medailles en eindigde als vierde.

In Athene won de estafetteploeg zilver op de vrije slag, maar hier zwom Veens enkel de series.

Na de Olympische Spelen van Sydney werd Mark Veens niet door Jacco Verhaeren opgenomen in de net opgerichte Philips-profploeg. Hij bleef wel in Eindhoven zwemmen en plaatste zich, ondanks blessureleed, nog enkele keren voor wereld- en Europese kampioenschappen. Zo won hij op de EK kortebaan in 2005 goud op de 4x50 m vrije slag in een nieuw wereldrecord.
Hoewel zijn streven erop was gericht om voor de 4e keer deel te nemen aan de Spelen, besloot Mark Veens vlak voor de NK van 2007 te stoppen met de wedstrijdsport. De opnieuw opspelende blessure aan zijn schouder bracht hem tot deze beslissing. 

Tegenwoordig is Mark Veens zwemtrainer in zijn woonplaats Horst. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De inzegening van het nieuwe kantoor van De Hoop
Huldiging Pieter Gerardus du Pré
Het Holiday Inn hotel anno 1973. Op de achtergrond de St. Antoniuskerk die op dat moment wordt gesloopt. Het dak is al grotendeels ontmanteld. Foto: A. Hagen, Technische Dienst gemeente Eindhoven | Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...