Miek van Geenhuizen

Miek van Geenhuizen, geboren 17 december 1981 te Eindhoven,was lid van het dames hockeyteam in Athene 2004 en Beijing 2008.

In Athene speelde ze mee in alle wedstrijden van het basisteam en scoorde ze éénmaal tijdens het tournooi, in de poulewedstrijd tegen Duitsland. Ongeslagen drong Nederland door tot de halve finale, waarin wereldkampioen Argentinië de tegenstander was. Na een 2-2- stand beslisten strafballen, wie naar de finale ging. Na een enerverende reeks, won Nederland de strafballenserie. De finale was een bekende tegenstander: Duitsland. Het Nederlands team speelde echter niet goed en verloor met 2-1. Nederland behaalde zilver.

In Beijing was Miek in alle wedstrijden wisselspeelster. Nederland behaalde opnieuw ongeslagen de halve finale. In de halve finale werd Spanje met 2-0 verslagen. Gastland China was de tegenstander in de finale. Nederland liet zich niet afleiden door het fanatieke thuispubliek en won Olympisch goud door de wedstrijd met 2-0 te winnen.

Miek is gestart met hockey in Laren en speede later bij AH&BC te Amsterdam.

Op 26 augustus 2008 werd ze voor haar prestatie gehuldigd in Eindhoven samen met hockeycollega Marilyn Agliotti en nog vele andere Olympische sporters en hun trainers (o.a. Rob Reckers, Jeroen Delmee, Otman Bakkal, Inge Dekker en Pieter van den Hoogenband).

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Jan Snijders
Woonwagenkamp Eindhoven. Links agent met motor (een Harley Davidson M50 of is het een Magneet?) rechts in de auto maatschappelijk werkster Jeanne van Gotum. Tussen hen in agent Jan Pijnenborgh. – collectie RHCe
 Patroon voor tafelgoed door N.V. Linnenfabriek Van Dissel, Van den Briel en Vester bij gelegenheid van het huwelijk van prinses Beatrix en Claus von Amsberg | uit de collectie van het RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...