Zoek de 10 verschillen

De stad veranderd door de jaren heen. Ook de Vestdijk was de afgelopen jaren aan verandering onderhevig.

In de fotocollectie van fotograaf Van Mierlo kwamen wij de foto links tegen. De foto zal eind jaren zestig, of begin jaren zeventig genomen zijn, want de meest in oog springende verandering ontbreekt: de Groene Toren. Beter gezegd … de Eindhoven Tower, want zo heet de toren officieel. Met de bouw werd in 1973 begonnen, en op drie januari 1975 werd het gebouw opgeleverd. Men vroeg zich indertijd af of deze grote toren wel gevuld zou worden. Een nieuwe kantoorgebouw aan de overkant van de Vestdijk, van dezelfde eigenaar, stond al sinds de oplevering leeg. Volgens de eigenaar betrof dit echter een communicatiefoutje. 

In het pand van de voormalige Grand Bazar zien we dat Vroom & Dreesmann zijn intrek had genomen. Vendomus, de meubelafdeling van het warenhuis, preciezer gezegd. 

In de villa rechts is een filiaal van de bank Mees en Hope gevestigd. De afgelopen jaren hield een uitzendbureau in deze villa kantoor. Helaas kunnen we dat pand op de jongste foto niet goed zien omdat het is ingepakt. ‘Inpakkunstenaar’ Christo had het niet beter kunnen doen. Tussen de Groene Toren en de villa zien we het gebouw van het voormalige arbeidsbureau. Wat opvalt zijn de dichtgespijkerde ramen. Onlangs hebben we uit de krant kunnen vernemen dat er voor dit gebouw geen toekomst meer is, en daarom tegen de vlakte gaat. Wat hiervoor in de plaats komt, is nog niet bekend. Meer kantoorruimte lijkt niet nodig, afgaande op het spandoek dat op de toren hangt.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Stoffeerderij en beddenhandel Gustaaf Schulte
Personeel van het postkantoor in 1941
 Detail uit een affiche voor de Actie Kerkenbouw, beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...