Bij het zien van deze foto zou men terug verlangen naar de tijd toen fietsen relatief veilig was.

Fietsersleed.

Deze foto gemaakt in 1968 van het 18 Septemberplein in Eindhoven laat zien dat de geschiedenis zich herhaalt. Steeds weer wordt er gewerkt aan het verbeteren van de verkeerssituatie.Ook het fietspadennet is flink verbeterd sinds die tijd. Jammer alleen dat de regels in het verkeer niet zo nauw genomen worden.

Bij het zien van deze foto zou men terug verlangen naar de tijd toen fietsen relatief veilig was. Fietsen betekende niet bang te hoeven zijn voor een tegenligger op het fietspad en geen voetgangers voor je wielen.

Wie dagelijks naar hartje centrum Eindhoven fietst zal iedere keer weer blij zijn om er zonder kleerscheuren te arriveren. De hectiek is niet te beschrijven. Na de voetbalwedstrijd van de vorige avond bevolken de schoonmakers van de Ergon tijdens de ochtendspits het fietspad bij het PSV-stadion. Een fietser moet rare capriolen uithalen om door te kunnen fietsen.

Op het Stationsplein banen fietsers en voetgangers zich een weg om tussen ladende- en lossende vrachtauto’s linksaf de Dommelstraat in te slaan. Daar blijkt de vuilnisauto druk in de weer met het ophalen van het Centrumvuil en neemt daarbij de hele straat in beslag. Soms waant men zich in een derdewereldland waar het recht van de sterkste geldt!

Ja, het is een goed idee om ons allemaal op de fiets te krijgen. In de praktijk blijkt het echter niet zo succesvol te zijn. De automobilist kiest misschien wel wijselijk voor de auto. Zonder inspanning op het gaspedaal drukkend krijgt hij groen licht. De fietser, net weer op gang na het vorige stoplicht, mag twee rondes wachten………in de zon of in de regen.

Reacties: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
In de greep van de kou
Het aanleggen van telefoonkabels in de Keizersgracht, gezien vanaf Vrijstraat richting Willemstraat, 1927 | collectie RHCe
Bus ramt gevel van café het Kruispunt. Fotograaf Frans van Mierlo, Foto Visie | Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...