Het stadhuis, thuisbasis van de Eindhovense politiek, op een foto uit 1975.

Raad op Stelten

In het jaar 2002 werd de Nederlandse samenleving meegezogen in een groot politiek drama.

Het trieste hoogtepunt daarvan was de laffe moord op Pim Fortuyn in het Hilversumse mediapark op 6 mei. Kort daarvoor had Pim, na boude uitspraken in de Volkskrant over de Grondwet gedaan te hebben, de partij Leefbaar Nederland met ruzie verlaten. De Leefbaren waren goed vertegenwoordigd in de provincies getuige ook de verkiezingsuitslag van de Eindhovense gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002.

Debutant Leefbaar Eindhoven werd door maar liefst 14.941 Eindhovenaren omarmd en werd daarmee met 19,21% de grootste partij. Een scenario waarvan men alleen maar durfde te dromen.

De PvdA moest na vele jaren plaats nemen in de oppositie en keek toe hoe Leefbaar Eindhoven, CDA, Groen Links, D’66 en het Ouderen Appèl Eindhoven plaats namen op het spreekwoordelijke rode pluche.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Sportfondsenbad
Commissaris van de Koningin mr. A. van Agt en burgemeester dr. G. Borrie tijdens een wielertocht voor prominenten in 1979 . Fotograaf G. van Roden | Beeldcollectie RHCe
Eindhovense wasserette gefotografeerd door Frans van Mierlo. Collectie RHCe
De benoeming van architect ir De Bever tot officier van Oranje Nassau. Burgemeester Kolfschoten speldt hem de onderscheiding op , 28-04-1956. Beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...