Aalst - Rijksweg

Stof tot nadenken

Aalst – Zo rustig was het een kleine honderd jaar geleden op de Rijksweg in Aalst. In geen velden of wegen is ook maar een vervoermiddel te zien.

 Iedereen gaat er eens goed voor staan om toch vooral scherp op de foto te komen. De lucht is waarschijnlijk schoner dan schoon, en mocht er toch nog enig fijnstof in de lucht zweven, dan is dat ongetwijfeld afkomstig van maaiende of dorsende boeren achter de huizen. Vandaag de dag is dat wel anders op de Eindhovenseweg. Personenwagens en vrachtauto’s maken op grote schaal gebruik van deze noord-zuid verbinding. Al tientallen jaren worden er vanuit de gemeenten Aalst-Waalre en Valkenswaard pogingen ondernomen om de overlast van deze provinciale terug te dringen. Een van de opties is een weg vanaf de A67 om de twee dorpen om te leggen. Deze optie zou de Aalstenaren meer lucht geven, maar of het ooit weer zo stil zal worden als op de foto?  
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Vele Eindhovenaren waren in 1987 op een geheel andere manier met de toekomst van Eindhoven bezig. De ‘vrienden van de Markt’ maakten zich sterk voor het behoud van de Markt als stadshart en ageerden tevergeefs tegen de bouw van het huidige winkelcentrum de Heuvelgalerie.
25 nell steiger
Motel Eindhoven E3 anno 1974. Fotograaf: Noud Swinkels | Enface, beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...