Aalst - Rijksweg

Stof tot nadenken

Aalst – Zo rustig was het een kleine honderd jaar geleden op de Rijksweg in Aalst. In geen velden of wegen is ook maar een vervoermiddel te zien.

 Iedereen gaat er eens goed voor staan om toch vooral scherp op de foto te komen. De lucht is waarschijnlijk schoner dan schoon, en mocht er toch nog enig fijnstof in de lucht zweven, dan is dat ongetwijfeld afkomstig van maaiende of dorsende boeren achter de huizen. Vandaag de dag is dat wel anders op de Eindhovenseweg. Personenwagens en vrachtauto’s maken op grote schaal gebruik van deze noord-zuid verbinding. Al tientallen jaren worden er vanuit de gemeenten Aalst-Waalre en Valkenswaard pogingen ondernomen om de overlast van deze provinciale terug te dringen. Een van de opties is een weg vanaf de A67 om de twee dorpen om te leggen. Deze optie zou de Aalstenaren meer lucht geven, maar of het ooit weer zo stil zal worden als op de foto? Meer weten over het verleden van Aalst? Neem dan eens een kijkje op www.rhc-eindhoven.nl.  
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Bidprentje met afbeelding van Onze Lieve Vrouwe van Scherpenheuvel uit 1850.
Raiffeisenstraat omstreeks 1970 met de panden van Gebr. Van den Eijnden. Nu staat hier het RHCe. Beeldcollectie RHCe
De Sint Catharinakerk in de steigers na schade ten gevolge van bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de klokken zijn geen foto’s beschikbaar. Beeldcollectie RHCe
De Fellenoord gezien vanaf de Woenselse overweg omstreeks 1900. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...