Gebroeders Custers en hun personeel.

De Gebroeders Custers

De gebroeders Custers bestierden een atelier voor religieuze kunst in Stratum.

Eindhoven – Op deze foto uit 1920, van een onbekende fotograaf, zien we het atelier van de gebroeders Custers. De man rechts op de foto is Alphons Custers. De gebroeders Custers bestierden een atelier voor religieuze kunst in Stratum. AI in 1894 waren zij daar werkzaam getuige een advertentie in de Meierijsche Courant van dat jaar.

Dat de zaken goed gingen blijkt wel uit het feit dat zij in 1899 een prachtig neogotisch huis lieten bouwen in Stratum. Het pand aan de Geldropseweg met nummer 20 is zelfs tot rijksmonument verklaard. Toen Alphons in 1930 overleed, zette ook Jan Custers een punt achter zijn werkzaamheden. Omdat er geen nageslacht was dat het vak wilde uitoefenen, sloot het atelier in 1932 de deuren. Frans Franssen en Martien van Rooij namen het atelier over onder de naam "atelier Franssen & van Rooij". Nu de andere heren op de foto. De man links op de foto is Frans Alphons Franssen. Naast hem staat Frans van Eck. Tweede van rechts staat Jan Custers, de broer van Alphons. Op de foto staan ze voor de deur van het atelier aan de Geldropseweg.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Inzameling van gereedschap in Eindhoven voor Halsteren – collectie RHCe.
Het gasthuis aan de Rozemarijnstraat
Naast Koninginnedag vormden diverse bevrijdingsherdenkingen in het verleden een mooie gelegenheid voor een straattekenwedstrijd. Zo ook in 1963 in de Hermanus Boexstraat. Foto Hendrikx – collectie RHCe
Blokhut aan de Floresstraat waarin het NUTS-schooltje gevestigd was. Foto uit 1956.
images/hourglass.png

ZOEKEN...