Job Kienhuis, specialist van de lange afstanden

De zwemcapaciteiten van de Tukker Job Kienhuis , geboren in Denekamp op 7 november 1989, kwam tot wasdom, nadat hij zich had aangesloten bij het Nationaal Zweminstituut Eindhoven.

Onder leiding van Marcel Wouda veroverde hij diverse nationale titels op de langere afstanden. Zijn tijd binnen de 15 min. op de 1500 m vrije slag tijdens de Swim Cup in december 2011 geldt als een bijzondere prestatie.

In zijn voorbereiding naar de Spelen van Londen 2012 verbleef Job Kienhuis langere tijd in een zgn. hoogtetent. De spartaanse voorbereiding leverde tijdens de spelen nog niet het gewenste resultaat op. Met een elfde plaats in de series van de 1500 m vrije slag tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012, kwam  Job Kienhuis te kort om zich voor de finale te plaatsen. Met zijn tijd van 15’03’’ bleef hij een vijftal seconden verwijderd van zijn Nederlands record. Om zich voor de finale te kwalificeren, was een nieuw Nederlands record nodig.

Na de spelen heeft Job zijn trainingsarbeid op een lager pitje gezet. Begin 2013 zal hij beslissen of hij verder gaat in de zwemsport. Hij voelt er niet veel voor om enkel in de sub-top mee te draaien. Hij wil duidelijk perspectief zien om tijdens de spelen in 2016 in Rio de Janeiro een medaille te behalen. 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Eindhovenaren staan klaar voor emigratie naar Australië op 24 januari 1952. Bijna een maand later, op 20 maart kwam de Australische kust in zicht. Fotograaf F. van Mierlo, FotoVisie | Beeldcollectie RHCe
Toen Graad zijn lauwerkrans en beker liet zien was zijn vader apetrots.
Maarten Sikking
images/hourglass.png

ZOEKEN...