Bus ramt gevel van café het Kruispunt. Fotograaf Frans van Mierlo, Foto Visie | Beeldcollectie RHCe

Terug naar toen; Tegen de gevel

De oplettende krantenlezer zal het de afgelopen weken zeker zijn opgevallen, de nieuwsberichten over auto’s die zich in de gevels van woningen boren met alle persoonlijke ellende en ravage van dien. Een moment van onoplettendheid, een plotselinge en onbedaarlijke niesbui, haperende techniek of een inschattingsfout kan ons geliefd voertuig veranderen in een sloopmachine of erger nog … een moordmachine.

In mei 1964 deed zich een dergelijk ongeluk voor met een bus van de Zuidooster die leeg terugkeerde van een rit naar de legerbasis in Oirschot. Op de hoek van de Geldropseweg en Tongelresestraat gaat het mis. Komende vanaf de Vestdijk draait de bus niet zoals gewoonlijk de Tongelresestraat in - neemt de buschauffeur met een onberispelijke staat van dienst de bocht te ruim? - maar ramt de gevel van café Het Kruispunt waar op dat moment een handjevol mensen aanwezig zijn. De hele voorgevel en het interieur van het café ligt in puin. Behalve met flinke schrik in de benen komen de buschauffeur, de waard en de bezoekers er zonder kleerscheuren vanaf. Een passerende tiener op de fiets is minder fortuinlijk. Een even klassiek als tragisch voorbeeld van op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. De jongen raakt bekneld tussen bus en muur en moet het ongeval met zijn leven bekopen.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
 't Huufke
In 1916 zag de Philips Glasfabriek het levenslicht. Een eeuw later verscheen een monument ter herinnering aan de Glaspoort, de -fabriek en alle mensen die er werkten. Beeldcollectie RHCe.
Vakantiehuisje in het bos van het Philips Recreatiecentrum te Someren. Vervaardiger: Jos Pé (fotograaf)
Maarten van der Weijden
images/hourglass.png

ZOEKEN...