Baptistenkerk aan de Marconilaan

De Baptistenkerk aan de Marconilaan.

Op zaterdag 21 juli 1956 werd de splinternieuwe Baptistenkerk aan de Marconilaan in Eindhoven geopend. Met het nieuwe gebouw kwam er een einde aan het ruimtetekort waarmee de Baptistengemeente te Eindhoven al jaren had te kampen.

Al voor de Tweede Wereldoorlog had men een tot kerkje omgebouwd houten directiekantoor in gebruik dat gedurende de oorlogsjaren ook nog eens overgeplaatst moest worden naar de Wattstraat. Door het voortdurend toenemende kerkbezoek kwam er steeds meer plaatsgebrek. Onder dominee Zijlstra verdubbelde het aantal lidmaten bijna in de tien jaar na de Tweede Wereldoorlog. Dit moest wel leiden tot de meer dan noodzakelijke oprichting van een nieuw kerkgebouw.

 

De Baptistenkerk biedt plaats aan 400 tot 500 personen en de bouw werd financieel mogelijk gemaakt door de Amerikaanse Baptisten. De architect van het gebouw is H. Van den Berg van het Philips Bouwbureau. De beeldengroep op de zijgevel, verbeeldende de drie herauten, is gemaakt door de Haagse beeldhouwer Paul Kingma. Tegelijkertijd werd dwars op het schip van de kerk een jeugdzaal gebouwd, bedoeld voor allerlei nevenactiviteiten.

 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
‘Neerlandsch roem’ en ‘puur als goud’ zijn de leuzen waarmee de Eindhovense sigaar wordt gepromoot in een optocht in 1946. Beeldcollectie RHCe.
Steentjeskerk
Lies Bonnier
images/hourglass.png

ZOEKEN...