Het Heilig Hart Monument

Het Heilig Hart Monument in Strijp

De parochie van Sint-Trudo in Strijp wilde pastoor Werners ter gelegenheid van zijn zilveren priesterfeest een mooi geschenk aanbieden.

Er werd gekozen voor een Heilig Hart monument.In veel omliggende dorpen waren namelijk al de nodige Heilig Hart monumenten verschenen, maar nog niet in Groot-Eindhoven.

Het bronzen beeld, een exacte kopie van een beeld op het huidige Julianaplein in Den Bosch, werd ontworpen door Dorus Hermsen en gemaakt door de bekende Vlaamse beeldend kunstenaar Aloïs de Beule, voorstellende een zegenende Christus met aan zijn voeten geknield de arbeidersfamilie. Op zondag 30 juni 1929 werd het monument onthuld.

Een grote stoet van comitéleden, bruidjes, parochiële verenigingen, de kapelaans Verkuyl en Van Ierland en natuurlijk vele parochianen begeleidde de jubilaris naar de Sint-Trudokerk. Het Strijps Muziekcorps luisterde de feestelijkheden met haar muziek op. Daarnaast was er een erewacht van officieren. Na de mis werd het beeld door de voorzitter van het Heilig Hartcomité, de heer van Vroonhoven, aangeboden aan pastoor Werners. Zoals op de foto te zien is, stond het monument eerst op een andere plek dan tegenwoordig. Het beeld stond midden op het kerkplein met het front naar de Strijpsestraat gericht en werd omgeven door een plantsoen. Bij de herinrichting van het kerkplein werd het monument verplaatst en kwam daarbij links van de ingang van de kerk te staan met het front richting Strijpsestraat.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Feest in het Stadswandelpark, anno 1974. Fotograaf: Noud Swinkels Foto Enface | Beeldcollectie RHCe
Arabische Prins bezoekt Eindhoven 0149965
Snel, sneller, snelst
images/hourglass.png

ZOEKEN...