Stadhuis

Feest!

In 1967 viel er in het Eindhovense heel wat te feesten en te vieren getuige deze editie van het Eindhovense Stadsjournaal. Op de Eindhovense markt werd eind april uitbundig de geboorte gevierd van kroonprinsje Willem-Alexander.

Niet lang daarna bracht de kersverse vader Prins Claus een bezoek aan Eindhoven. In het voorjaar van 1967 stond het liedje ‘Ben ik te min’ van de Eindhovense protestzanger Armand in de Nederlandse hitlijsten. Het liedje bereikte als hoogste notering de vijfde plaats.

Op 11 mei 1967 stak Sylvia Philips-van Lennep de eerste spade in de grond voor het Philips-van Lenneppark dat een plek kreeg tussen de Welschapsedijk en de rijksweg naar Tilburg. Het Eindhovens Dagblad opende de deuren van een nieuwe behuizing evenals de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. De Sint Catharinakerk vierde het honderdjarig bestaan met maar liefst 15 Catharinagilden uit Eindhoven en omgeving. Op de Markt werd gevendeld, getrommeld en gedanst. Bisschop Bluijssen sprak bij gelegenheid hiervan de relativerende woorden; ‘honderd jaar is niets voor een kerkgebouw’. Treurnis was er ook: In 1967 moest menig Eindhovenaar een traantje laten toen na jaren van onzekerheid, opvlammende hoop en strijd het stadhuis aan de Rechtestraat ten prooi viel aan de slopershamer. Tot op de dag van vandaag blijft dit verlies gevoelige snaren raken in het Eindhovense.
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het boswachtershuis aan de Warandelaan
 Bedrijventerrein De Run, met de Ebroba bakkerij ter hoogte van de Runstraat in Veldhoven, omstreeks 1987. Beeldcollectie RHCe.
Stefanie Luiken
images/hourglass.png

ZOEKEN...