School Kerstroosplein

De Openbare Lagere School aan het Kerstroosplein.

In de jaren 1930 nam de Eindhovense bevolking snel toe. In 1936 telde Eindhoven al 106.000 zielen. Het waren merendeels jonge mensen die werk vonden in de Philipsfabrieken en hier met hun gezinnen kwamen wonen of alhier een gezin stichtten. Dit bracht met zich mee dat er voor voldoende onderwijsgelegenheid moest worden gezorgd.

In 1934 stond in Eindhoven de teller al op 72 scholen, maar dit waren voornamelijk katholieke en/of christelijke scholen. De openbare school kwam er met slechts drie locaties bekaaid van af. In 1935 besloot de gemeenteraad over te gaan tot een stichting eener vierklassige openbare school voor gewoon lager onderwijs.

Aannemer A. Prinsen uit de Schootsestraat in Strijp begon aan de klus maar kon het werk niet afmaken doordat hij in december 1936 in financiële moeilijkheden raakte. Het gebouw is toen door de dienst Gemeentewerken van de gemeente Eindhoven verder afgemaakt. De uiteindelijke kosten bedroegen f 26.894,81. De officiële opening door wethouder Van der Putt vond plaats op 15 maart 1937.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Directie en personeel van Mignot & de Block in 1918. Op de voorste rij van links naar rechts: Remi Mignot, zijn oom Paul en zijn vader Adolphe. | Beeldcollectie RHCe
Het houten kruis bij de boerderij van Frans Maas.
De Berekuil in aanleg, in 1973.
Burgemeester Kolfschoten wordt rondgeleid door museumdirecteur Van Poppel. Foto: F. van Mierlo, Foto Visie uit de beeldcollectie van het RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...