Mitja Zastrow

Mitja Kolia Zastrow, Duitse Nederlander

In 2001 werd Mitja Zastrow, geboren op 7 maart 1977 in Mettmann (Dld.), Duits kampioen op de 100 m vrije slag.

Hij raakte echter in conflict met de Duitse zwembond  en overwoog zelfs met de zwemsport te stoppen. Hij koos er echter voor om door te gaan en werd lid van PSV. Hier ging hij deel uitmaken van de trainingsgroep rond Pieter van den Hoogenband. Vervolgens startte Mitja een naturalisatieprocedure om als Nederlander aan kampioenschappen te kunnen deelnemen.

Vanaf medio 2003 was hij in het bezit van een Nederlands paspoort en bij de WK van Barcelona in datzelfde jaar debuteerde hij in de Nederlandse ploeg. Zijn uiteindelijke doel was de Olympische Spelen in Athene (2004). Ondanks hevige concurrentie slaagde hij erin zich in de estafetteploeg van de 100m vrije slag te zwemmen. Het team, behalve Zastrow bestaande uit Johan Kenkhuis, Klaas-Erik Zwering en Pieter van den Hoogenband, behaalde de zilveren medaille.

In de jaren daarna nam hij deel aan EK’s en WK’s op zowel individuele als estafettenummers. In 2008 wist hij zich tijdens de EK in Eindhoven te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Beijing 2008. Hij nam deel aan de individuele 100 m vrije slag, maar dat werd geen succes en hij eindigde slechts op een 31e plaats. Ook het estafetteteam 4 x 100 m vrije slag wist niet door te dringen tot de finale.

Na de teleurstellende Spelen zette Mitja een punt achter zijn zwemcarrière en vertrok hij met stille trom bij het Nationaal Zwemcentrum Eindhoven, terug naar Mettmann, nabij Wuppertal.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Quay en Beel tijdens de annexatiebesprekingen van 1954.
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
Stefanie Luiken
images/hourglass.png

ZOEKEN...