Irene de Kok verrast na comeback

Irene de Kok, geboren 29 augustus 1963 te Eindhoven, behaalde tijdens de Spelen in Barcelona 1992 ex aequo een bronzen medaille op het onderdeel judo.

Het judo voor vrouwen stond in Barcelona voor de eerste keer op het programma. Irene kwam uit in de klasse half zwaargewicht (tot 72 kg)

In 1986 en 1987 werd ze wereldkampioen in haar gewichtsklasse. Het wereldkampioenschap van 1987 leverde haar de titel 'sportvrouw van het jaar' op. Ze was al gestopt met haar judocarrière toen ze in 1990 besloot het judoën toch weer op te pakken. Weinigen hadden er vertrouwen in. Behalve zijzelf en judotrainer Peter Ooms, de man bij wie ze al sinds haar achtste jaar trainde.

Vier jaar na de Spelen diende De Kok, samen met collega's Monique van der Lee en Anita Staps, een aanklacht in tegen hun coach Ooms wegens ongewenste intimiteiten. De tuchtcommissie van de Judo Bond Nederland schorste de trainer uit Tilburg voor drie jaar.

Sinds februari 2009 heeft de Kok haar eigen café aan de Heuvelring te Tilburg.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Instellen stadsgewest
Maarten van der Weijden
25 nell steiger
Dankwoord Baron Speyart v Woerden in stadhuis Breda t.g.v. jubileum Stedelijk Museum Breda, 1967 (Breda Beeldcollectie, B. Speekenbrink)
images/hourglass.png

ZOEKEN...