Ter inleiding

Olympische Sporters, special van de Verhalenbank van het RHC Eindhoven.

De Verhalenbank op de website van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven is vanaf 20 april 2012 uitgebreid met een nieuwe Special: Olympische Sporters. We hebben alle sporters uit het werkgebied van het RHCe bij elkaar gebracht, die ooit hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen. Criterium was dat de sporters in de regio geboren moesten zijn of ten tijde van hun deelname aan de Spelen, lid waren van één van de sportverenigingen in de de regio.

Van alle sporters is een kleine biografie geschreven, vooral met betrekking op hun sportieve prestaties. Wij nodigen alle lezers graag uit om deze verhalen aan te vullen. Mocht het zo zijn, dat we toch een sporter over het hoofd hebben gezien, dan horen we dat graag.

Uitgangspunt van de lijst is het boek: Olympisch Oranje, van Athene 1896 tot en met Beijing 2008, samengesteld door Ton Bijkerk en uitgegeven in 2008 bij Tirion Sport. Daarnaast zijn gegevens bij elkaar gebracht uit artikelen van diverse kranten en websites van sportbonden, sportlieden e.d. Inmiddels zijn ook de verhalen van de sporters, die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen in Londen, aan de lijst toegevoegd.

Probleem was om van elke sporter een foto geplaatst te krijgen. We hebben met een aantal fotografen contact opgenomen om de foto te mogen plaatsen, maar van een aantal is ons niet bekend, wie de foto heeft gemaakt of waren niet te bereiken. Fotografen mogen zich alsnog melden, indien zij bezwaar maken tegen plaatsing van hun foto. Van een aantal zwemmers hebben we dankbaar gebruik mogen maken van de website www.zwemkroniek.com.

 Namens het Regionaal Historisch Centrum,
Jan Suijkerbuijk
Virginie Mes
Ricus Timmers (gem. Eindhoven)

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Handboogschutterij "Recht door Zee"
De bouw van de Catharinakerk omstreeks 1864. Beeldcollectie RHCe
Handboogschutterij "Steeds Beter"
De Leeuwenstraat in Tivoli in de jaren 1930.
images/hourglass.png

ZOEKEN...