Bij vele Strijpenaren staat de straaljagerramp in hun geheugen gegrift.

Laatste editie Oud Strijps Nieuwsblad.

Het Oud Strijps Nieuwsblad was een digitale krant boordevol oud nieuws over Strijp.

De vrijwilligers, verenigd in de werkgroep Dighistorie, Yvonne Guns, Margreet Kruik, Henk Teurlincx, Lena van Sprang, Jos Hageman en Leo van Hout hebben de krant jaren lang samengesteld. Op donderdag 25 februari 2010 verscheen de allerlaatste editie waarin de leukste bijdragen uit acht jaar Oud Strijps Nieuwsblad nog een keer de revue passeerden. 
Voor het achterhalen van historische informatie over Strijp doorzochten de leden van de werkgroep archieven en fotocollecties, grasduinden thuis in oude schoenendozen, plakboeken en fotoalbums, en groeven in hun eigen geheugen of prikkelden dat van wijkgenoten en familieleden. Door het lezen van de digitale krant enthousiast geraakt, stuurden vele (oud-) Strijpenaren spontaan hun eigen herinneringen en foto’s door, zelfs vanuit Canada.
Het Oud Strijps Nieuwsblad was een initiatief uit 2002 van een bewonersgroep uit Strijp, het voormalige Stadsdeelkantoor Strijp en het RHCe. Doel van het Oud Strijps Nieuwsblad was om door middel van nieuwe media en wijkhistorie de sociale cohesie in het stadsdeel Strijp te versterken. En die opzet is geslaagd. Dankzij het Oud Strijps Nieuwsblad zijn vele (oud-) bewoners van Strijp (weer) met elkaar in contact gebracht.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Stratumseind
Zuster Benedicta
Commissaris van de Koningin mr. A. van Agt en burgemeester dr. G. Borrie tijdens een wielertocht voor prominenten in 1979 . Fotograaf G. van Roden | Beeldcollectie RHCe
Het stadhuis, thuisbasis van de Eindhovense politiek, op een foto uit 1975.
images/hourglass.png

ZOEKEN...