De onbekende foto van Jan Bijvank.

113 en 1

Een foto van Jan Bijvank met 113 en 1 onbekenden.

Een foto uit 1990 van de fotograaf en cineast Jan Bijvank. Een beroep waarvan hij al op tienjarige leeftijd wist: Dat wil ik later worden! Al in zijn geboorteplaats Hengelo waar hij in 1918 werd geboren werkte hij in een fotozaak. Via Enschede belandde hij uiteindelijk in Eindhoven om aan de slag te gaan bij Philips. Voor Philips fotografeerde hij de producten, ‘zoals de klant ze graag zag’. Toen men in 1956 het idee had opgevat om jaarlijks een stadsjournaal te maken over de stad Eindhoven, werd Bijvank door Frits Philips persoonlijk aangemerkt als dé aangewezen persoon om de camera te hanteren. Dat hij niet alleen Philipsproducten fotografeerde zien we op deze foto. Honderd en dertien mannen en welgeteld één vrouw op de trappen van……….ja waarvan eigenlijk? Wie het zijn, waar het is, of wanneer weten wij niet.

Reacties:

Han van Breugel:

Het is inderdaad een foto van het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance uit Eindhoven. Bij gelegenheid van een grammofoonplaatopname, en genomen in het voormalige POC gebouw zoals de heer Van Hout al schreef. De dame op de foto, Mevr. Geenen van Keulen, was vele jaren lang de hooggewaardeerde beschermvrouwe van onze vereniging. Diverse zangers van destijds zijn nog altijd actief als zanger in onze vereniging, iets waar we heel trots op zijn. La Bonne Espérance is nog altijd springlevend en bestaat inmiddels meer dan 141 jaar. Zangers met belangstelling zijn nog altijd uitgenodigd lid te worden. Dan kunnen ook zij bij een volgende koorfoto opname aanwezig zijn. :-)

Namens La Bonne Espérance,

Han van Breugel Bestuurslid belast met PR

Van Hout:

Deze foto is gemaakt naar aanleiding van een plaatopname met publiek en applaus, die het mannenkoor la Bonne Esperance maakte op 27 mei 1984. Dit was een opname samen met het jazzorkest Savoy. De vrouw op de foto is de tweede vrouw van architect Geenen, mevrouw geenen-van Keulen.De foto werd gemaakt in het P.O.C.

Helmut J. Gassen: 

Deze foto is gemaakt in het Philips Ontspannings Centrum, later door Philips aangeduid als het Philips Ontvangst Centrum. Dat was enkele jaren voor de sloop van dit prachtige pand.

Van Poppel:

Het is het Eindhovens mannenkoor La Bonne Esperance. Toen onder leiding van Piet vd Goor.Mijn vader, Jos van Poppel, staat er ook op en de foto heeft altijd bij ons thuis gehangen.Het koor bestaat nog steeds en wordt vlg mij nog gedirigeerd door een van de kleinzonen van Piet. De foto is in ieder geval na 1964 gemaakt want ik herinner me nog dat die gemaakt is. Waar weet ik niet meer maar dat lijkt me nu wel uit te zoeken. 

Gien Meertens:

Volgens mij is dit het mannenkoor "La Bonne Esperance" foto genomen n.a.v. een jubileum van hen? Dat weet ik dus niet; evenmin weet ik wie de dame op de foto is.De foto is gemaakt in het Philips Ontspannings Centrum in Eindhoven, oftewel het "Philips Ontsnappings Centrum" zoals Paul van Vliet het POC ooit noemde. 

p.van Oijen:

Het koor op de foto is La Bonne Esperance. De dame naast het koor is mevrouw Geenen de echtgenote van de bekende architect Geenen. 

jeroen frankenmolen:

Deze foto, is gemaakt in de ontvangsthal van het Philips Ontspannings Centrum ( POC) waar inmiddels flats staan.

Frans Moonen:  

Het is volgens mij het La Bonne Espérance bij het 100 jarig bestaan in 1971 in het Philips Ontspanningscentrumaan aan de Matthildelaan in Eindhoven.

Maria de Ruijter v.d. Ven:

Ook ik heb de foto thuis omdat mijn vader jaren lang bij La bonne gezongen heeft. Volgens mijn vader waren het de trappen van het stadhuis met beschermvrouwe mevrouw Geenen.

Sjan v Schaik:

Dezefoto is gemaakt in het POC aan de matildelaan, bestaat helaas niet meer.

Heb er 15 jaar gewerkt.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Drankweer
Een Vlisco-woning op Mierlo-Hout.
Naast Koninginnedag vormden diverse bevrijdingsherdenkingen in het verleden een mooie gelegenheid voor een straattekenwedstrijd. Zo ook in 1963 in de Hermanus Boexstraat. Foto Hendrikx – collectie RHCe
Bioscoop Alcazar
images/hourglass.png

ZOEKEN...