MIGNOT & DE BLOCK - Sigaren draaien op vrouwen

In 1858 ging Adolph Mignot een vennootschap aan met zijn zwager Anthony Alexander Martinus de Block, die resulteerde in de stichting van de sigarenfabriek Mignot & De Block. De fabriek werd aan de Kanaalstraat in Eindhoven gebouwd. In het eerste jaar werkten daar slechts 25 mensen; in 1911 waren dat er 761. Al in 1863 was het bedrijf betrokken bij de aankoop van een machine voor het maken van het binnenwerk van sigaren (bosjes en wikkels). Bovendien was het de eerste sigarenfabriek in het Eindhovense gebied die steeds meer vrouwen in dienst nam. In 1911 begon de firma, onder de naam Crescent Cie, met de productie van sigaretten. Tot de jaren ’60 bleef Mignot & De Block (Senator en Regal) toonaangevend in de Nederlandse sigarenindustrie. In 1969 werd de firma echter overgenomen door Philip Morris en trok Mignot & De Block zich terug uit de sigaren- en sigarettenbranche.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Drukte bij het uitgaan van de Philipsfabrieken, jaren dertig, beeldcollectie RHCe
Instellen stadsgewest
Eenmaal getrouwd werd van de vrouw verwacht dat ze voor het huishouden zorgde. Uit werken was uit den boze. Collectie RHCe, beeldbanknummer 32124.
 Bedrijventerrein De Run, met de Ebroba bakkerij ter hoogte van de Runstraat in Veldhoven, omstreeks 1987. Beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...