Eindhovense binnenstad

Uitgaansstad

Het Eindhovense uitgaansleven anno 1972 laat zien dat de Eindhovenaar wel van uitgaan en feesten houdt. De binnenstad verandert op gezette tijden in een gezellige boel, door carnaval, kermis, muziek- en dansfestivals en zo nu en dan een kampioenschap.

 Eindhoven vaart er wel bij en de gemeente prijst zichzelf gelukkig. Deze opvatting was pakweg een eeuw geleden nog ondenkbaar. De fabrikanten plukten de zure vruchten van al dat gefeest. Het personeel werkte dan niet en ook de dagen erna was de productie navenant. Met name kermissen waren hun een doorn in het oog: ‘Dronkenschap en losbandigheid worden bevorderd en den weg tot armoede geopend. Afschaffing zou ‘eenen stap op den weg naar beschaving en economie’ betekenen. Dat het uitgaansleven nu een economische factor van betekenis is geworden kon de fabrikant van toen niet bevroeden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Station Nuenen-Tongelre
9 bruno
Het gemeentebestuur was lange tijd een mannenbolwerk. Hier het laatste gemeentebestuur van de op dat moment nog zelfstandige gemeente Tongelre in 1919. Beeldcollectie RHCe
Het station van Helmond rond 1900. Fotograaf onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...