de wethouders mw. E. Klaassens-Postema, W. van Elk, J. Mulder, A. Leenders, J. Zeelen, J. Blommestijn, burgemeester van der Lee en gemeentesecretaris P. Joosten.Fotograaf Noud Swinkels |studio Enface (collectie RHCe)

Terug naar toen: de ridders van de ronde tafel

De ridders hadden tal van elementen getrotseerd alvorens ze arriveerden op Camelot. Ze namen vervolgens plaats aan de grote en robuuste tafel die speciaal voor dit gezelschap in opdracht van koning Arthur op ambachtelijke wijze was vervaardigd.

De ridders hadden tal van elementen getrotseerd alvorens ze arriveerden op Camelot. Ze namen vervolgens plaats aan de grote en robuuste tafel die speciaal voor dit gezelschap in opdracht van koning Arthur op ambachtelijke wijze was vervaardigd. De vorm van de tafel was pure symboliek, geen gril van een nukkige designer. Aan de ronde tafel was iedereen gelijk en iedereen had het recht te worden gehoord. Er stonden grote belangen op het spel, namelijk niets minder dan de toekomst van het land. Tijdens het gewichtige beraad werden lijf en geest scherp gehouden met roemers wijn en schalen wildgebraad.

Met een grote sprong voorwaarts in de tijd belanden we in 1974. Het nieuwe Camelot is het Eindhovense stadhuis.  De ronde tafel - inmiddels een beproefd design gebleken - staat nu in de kamer van B&W, de nieuwe ridders (m/v) van de ronde tafel. Op de achtergrond de kaart van het gebied dat met hand en tand verdedigd moet worden. De belangen waarover gedelibereerd wordt zijn onverminderd groot. Eindhoven moet mee in de vaart der volkeren en dan ook nog het liefst ten faveure van alle inwoners die sinds de invoering van het kiesrecht wat in de melk te brokkelen hebben. Voorwaar geen makkelijke opgave voor Burgemeester en Wethouders die het ook nog moeten stellen zonder geestrijk vocht en schalen dampende hertenbiefstuk en fazant.  Daar tegenover staan koffie, sigaren, nog meer sigaren en sigaretten, dat dan weer wel. Zeven kristallen asbakken vervullen nederig hun plicht temidden van vele paperassen waarvan een deel al via de prullenbak het tijdelijke met het eeuwige gaat verwisselen. 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het PEApark.
schoolklas openbare lagere school
Marleen Veldhuis
images/hourglass.png

ZOEKEN...