’t Sterretje in Gestel: een zwoel verlichte bar, een enorme sortering drank en mooie meisjes. Uit: Eindhovens kroegenboek, 1972 | collectie RHCe

Terug naar toen; in de hemel is geen bier

.... en daarom drinken we het hier.

Het Eindhovens Stadsjournaal van 1972 besteedt ruim aandacht aan het goudgele vocht. Eerst zijn we getuige van een jaarlijkse biertapwedstrijd in café Cinta die bij de teams gewonnen wordt door de heer Van Leeuwen en dochter en individueel door mevrouw Janssen-Weegels. Het is een passende opmaat naar het volgende nieuwswaardige feit: de presentatie van het Eindhovens kroegenboek. In een gezellige entourage mocht de toenmalige directeur van de VVV de heer Pi Jacobs het eerste exemplaar in ontvangst nemen. In het voorwoord spreekt hij de wens uit dat het een jaarlijkse uitgave moet worden. Het is zowel voor ingezetenen als vreemdelingen die de Lichtstad bezoeken een nuttig naslagwerkje. En niet alleen voor hen. Het biedt ons nu een weergaloos inkijkje in het Eindhovense samenleving van toen en in het bijzonder van het uitgaansleven.

Over bar ‘de Mert’ op de Woenselse Markt: Deze bar vaart op auto’s, althans gesprekken daarover, en de hele handel eromheen. De stamtafel is van autohandelaren en sportjongens. De klanten hebben onderling een boksclub, met het sportieve genoegen elkaar op het gezicht te slaan zonder het kwaad te bedoelen.

De Lido-bar in de Dommelstraat: Wanneer u hier binnenkomt moet u over een goed gevoel beschikken, gezien de schaarse verlichting. De kans is groot dat u plotseling komt te zitten naast een jong Brabants meiske die desgewenst bereid is te animeren en te amuseren.

Het boekje geeft ook nog tips ter genezing van katers zoals deze: Ga in alle vroegte vissen aan het Wilhelmina- of Beatrixkanaal en concentreer u op de vis en niet op de u eventueel passerende mooie vrouwen.

Proost!

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Zuigelingenzorg in het begin van de twintigste eeuw.
Hoogbouw nadert de boerderij van Hannes de Haas in Vaartbroek, 1961. Fotograaf: H. Scheepers, Beeldcollectie RHCe.
 Een verdwaalde V-1 verwoest een gedeelte van de Kruisstraat en de Gildelaan op 16 december 1944. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...